torek, 4. marec 2014

Kampiranje v najlepših kampih Istre

Kampiranje v enem izmed kampov blizu Vrsarja ali Rovinja je najboljša izbira, če se odločate za to, da bi dopust preživeli v enem od kampov hrvaškem delu Istre. Geografska lega je naravnost idealna. Nahaja se blizu slovenske meje, kar pomeni, da je vožnja za avtom zelo kratka. Podnebje je mediteransko, to pomeni, da so zime blage in poletja topla. Število sončnih ur v Isti pa je zavidljivo, saj oblaki dobesedno spolzijo mimo. Verjetnost, da vam bo dopust pokvaril dež, je zelo majhna.

Pa tudi če se pojavi kakšna kaplja dežja, to ne bo trajalo več kot nekaj ur. Med zelo priljubljene kampe blizu Rovinja se uvršča kamp Polari. Nahaja se nekoliko južno od Rovinja. Njegova odlika pa je predvsem ta, da gostom ponuja kar dva kilometra dolgo idilično plažo. Kampiranje v tem kampu je priljubljeno predvsem med gosti, ki obožujejo aktivne počitnice. V njem se nahaja veliko travnatih površin, parcele so prekrite z gostimi krošnjami dreves, tako da je kampiranje v njem maksimalno prijetno. Tudi kamp Veštar je odlična izbira za kampiranje.

Uvršča se med najbolj sodobne kampe v Istri, njegova posebnost pa so predvsem tiste parcele, ki se nahajajo le nekaj metrov stran od morja. Gosti, ki se odločijo za kampiranje v tem kampu, si za nekaj dni lastijo svoj košček obale ob morju. Ne smemo pa pozabiti niti na kamp Amarin in Valdaliso, ki s svojo neokrnjeno naravo ustvarjajo nepozaben ambient. Odlične možnosti za kampiranje pa ponujajo tudi kampi blizu mesta Vrsar. Imena teh kampov so: Porto Sole, Koversada in Valkanela. Vse druži spektakularen pogled na jadransko morje, gosto mediteransko drevje, ki ustvarja prijetno senco, bogat animacijski program in predvsem čiste in dolge plaže, na katerih lahko vsak najde svoj zasebni kotiček. Kampiranje na obali Istre je točno to, kar potrebujete, če se želite sprostiti in dopust preživeti tako, da boste domov odšli sveži in zadovoljni
http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi/

Ni komentarjev: