torek, 18. januar 2011

Last minute Tunizija

Potovanja na afriški kontinent predstavljajo čudovito priložnost spoznavanja kultur, ki so precej različne od tega, kar lahko vidimo v Evropi ali okolici naše čudovite države. Kultura, ki se je razvijala precej drugače od nas nas preseneti in napolni z novimi izkušnjami, na podlagi katerih se lahko razvijamo. Glede na to, da je Afrika velika, pogosto izbiramo države, ki so na severnem delu in tako bližje Evropi, zato turisti pogosto izberejo Last minute Tunizija potovanje, ki predstavlja prvi kontakt z Afriko.

Poleg Tunizije se turisti pogosto odločajo za Egipt last minute potovanja in potovanja v Maroko. Vse tri države imajo izredno različno zgodovino in pot, po kateri so se razvile, zato moramo obiskati vse, da bi lahko videli različne obraze Afrike.

Tunizija meji na Alžirijo, Libijo in ima dolgo obalo s Sredozemskim morjem. Obsega 165 000 kvadratnih kilometrov, kljub temu pa je ena izmed manjših držav ob Atlaškem gorovju. Na jugu preide v Saharo, na severu ima približno 1300 kilometrov obale, vse ostalo pa predstavlja rodovitna zemlja, ki je že v času Rimskega imperija predstavljajo žitnico Rima.

Samostojnost je pridobila leta 1957, ko se je osamosvojila od Francije, prvi predsednik pa je postal Habib Bourguiba, ki je tudi vodil osamosvajanje Tunizije.

Ni komentarjev: